X
تبلیغات
رایتل

مجله ورزشی

مجله ورزشی - اخبار و اموزش حرفه ای ورزش ها

نوشیدنی های مفید برای بیماران قلبی


خواص چای

 

چای نوشیدنی است که برای بیماران قلبی بسیار مفید است ، در این مقاله به فواید چای می پردازیم.

ملیحه زاهدی‌راد، کارشناس تغذیه می‌گوید: چای حاوی ترکیبات مفیدی است که خواص درمانی آن را بوجود می‌آورند. این ترکیبات شامل: کافئین، تئوفیلین، تانین، تیانین، کاتچین، ویتامین‌هایE وC و گروهB ، فلوراید، فلاونوئیدها، کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم است.

 

وی در ادامه می‌افزاید: این ترکیبات باعث افزایش انقباض‌پذیری و کارایی عضلات قلب، افزایش ضربان قلب و کاهش فشارخون می‌شود و دارای آثار ضدالتهابی و آرام‌بخش سیستم عصبی است و خواص ضد سرطانی دارد.

 

ترکیبات موجود در چای باعث کاهش کلسترول خون شده و از افزایش فشارخون و افزایش قند خون جلوگیری می‌کند.
زاهدی راد با بیان این که چای یک آنتی‌بیوتیک و آنتی‌ویروس قوی است، فلوراید موجود در چای را در استحکام دندان‌ها موثر ذکر کرده و خاطر نشان می‌کند: فلاونوئیدهای چای از ایجاد بوی بد دهان پیشگیری می‌کند.

 

خواص چای

 

بیماران قلبی چای بنوشند


نوشیدن چای به بیماران قلبی توصیه می‌شود، چون چای از ایجاد لخته‌های خطرناک خون که به حملات قلبی و سکته منجر می‌شود، پیشگیری می‌کند.
این کارشناس تغذیه با اشاره به این مطلب متذکر می‌شود: سطح چربی خون و فشارخون برخی مصرف‌کنندگان چای پایین‌تر از دیگران است. چای، آثار نیرومندی برای به تاخیر انداختن پیشرفت تصلب شرایین و تقویت عروق مویین و رقیق کردن خون و کاهش فشارخون دارد و افرادی که چای می‌نوشند یک سوم کمتر از گروهی که قهوه مصرف می‌کنند، دچار آسیب‌های قلبی‌عروقی می‌شوند.

چای، مخصوصا چای نه چندان پر‌رنگ، از تشکیل پلاک‌های انسداد عروقی در آئورت جلوگیری می‌کند. فلاونوئیدهای چای سطح چربی خون به خصوص کلسترول بد را کاهش می‌دهد. در افرادی که به مدت یک سال بیش از یک فنجان چای در روز مصرف می‌کنند در مقایسه با کسانی که چای نمی‌نوشند، خطر حمله قلبی 44 درصد کمتر است.

زاهدی راد می‌افزاید: چای با کاهش اکسیداسیون LDL منجر به کند شدن روند تصلب‌شرایین می‌شود که در واقع علت زیر بنایی اثرات سودمند چای بر عملکرد قلبی عروقی است.

 

بیماران قلبی

 

البته باید توجه داشت که نوشیدن چای را به 2 ساعت بعد از غذا موکول کرد تا مانع جذب آهن موجود در غذا نشود.

چای یک نوشیدنی کم کالری است و یک فنجان آن حدود 4 کالری دارد. چای متابولیسم را بیشتر می‌کند و باعث بالا رفتن سوخت و ساز بدن می‌شود، در نتیجه کالری بیشتری مصرف شده و چربی‌ها راحت‌تر و زودتر سوزانده می‌شوند.

 

در همین راستا تحقیقات انجام شده در انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور نشان می‌دهد که مصرف روزانه بیش از 3 فنجان چای سیاه می‌تواند به پیشگیری از عوارض دراز مدت دیابت نوع 2 و احتمال بروز بیماری‌های قلبی عروقی در افراد دیابتی کمک کند.

تاریخ ارسال: 1395/01/26 ساعت 18:00 | نویسنده: رضا | چاپ مطلب
نظرات (0)
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
نام :
پست الکترونیک :
وب/وبلاگ :
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد