مجله ورزشی

مجله ورزشی - اخبار و اموزش حرفه ای ورزش ها

مجله ورزشی

مجله ورزشی - اخبار و اموزش حرفه ای ورزش ها

فواید و مضرات بادام زمینی

بادام زمینی

بادام زمینی، از نظر غنای پروتئینی، زیر گروه حبوباتی مثل، نخود، عدس و لوبیا می باشد و از این نظر می توان گفت جزو آجیل ه نیست.

بادام زمینی، منبع خوب انرژی است. 100 گرم بادام زمینی حاوی 50 گرم چربی، 16 گرم کربوهیدرات است.

بادام زمینی دارای پروتئین با کیفیت عالی می باشد. در بین آجیل ها، بادام زمینی دارای بیشترین مقدار پروتئین می باشد. 100 گرم بادام زمینی حاوی 25 گرم پروتئین می باشد. پس اگر کودک شما فقط بادام زمینی یا کره بادام زمینی می خورد، از کمبود پروتئین در کودک نگران خود نباشید.

بیشتر چربی های موجود در بادام زمینی، از نوع غیر اشباع و خوب می باشند.

در 28 گرم بادام زمینی، حدود 2 گرم فیبر وجود دارد. این مقدار 9 درصد از نیاز روزانه بدن به فیبر را تامین می کند.

بادام زمینی، دارای مقدار قابل توجهی ویتامین B3 می باشد، 112 میلی گرم در 100 گرم. ویتامین B3 باعث افزایش کلسترول خوب ( HDL) می شود، فرایند پیری را به تعویق می اندازد و همچنین از بیماری آلزایمر جلوگیری می کند.

برای افزایش این ویتامین توصیه شده که مردان 16 میلی گرم در روز و زنان 14 میلی گرم در روز بادام زمینی مصرف کنند.

ویتامین E نیز در بادام زمینی وجود دارد. 28 گرم بادام زمینی در حدود 10درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تأمین می کند.

بادام زمینی دارای آنتی اکسیدان نیز می باشد. پس سلول را از خرابی و نابودی محافظت می کند، سیستم ایمنی را تقویت می کند.

جالب است بدانید که آنتی اکسیدان موجود در بادام زمینی به همان اندازه میوه ها می باشد و از سیب، چغندر و هویج، آنتی اکسیدان بیشتری دارد.

منیزیم موجود در بادام زمینی، گرفتگی عضلانی را دور می کند.

بادام زمینی دارای فولات نیز می باشد. فولات از کم خونی، رنگ پریدگی و ضعف جلوگیری می کند.

بادام زمینی حاوی پتاسیم می باشد. پتاسیم موجب تنظیم فشار خون و تنظیم ضربان قلب می شود و از گرفتگی عضلانی و ادم جلوگیری می کند.

فسفر در بادام زمینی وجود دارد که جلوی ضعف و خستگی را می گیرد.

بدون کلسترول می باشد.

مواد مغذی موجود در بادام زمینی: مقدار در 28 گرم

کالری 166

پروتئین 7/6گرم

کربوهیدرات 1/6 گرم

فیبر 3/2 گرم

چربی 14 گرم

ویتامین E 2/2 میلی گرم

ویتامین B3 8/3 میلی گرم

فولات 1/41 میکروگرم

مس 19/0 میلی گرم

منیزیم 50 میلی گرم

فسفر 101 میلی گرم

پتاسیم 187 میلی گرم

فواید و مضرات بادام زمینی


فواید بادام زمینی

1- بادام زمینی موجب گشاد شدن رگ های بدن و تسهیل جریان خون می شود و از لخته شدن خون و سکته مغزی جلوگیری می کند.

2- یک رژیم دارای بادام زمینی، به خاطر افزایش منیزیم، فولات، فیبر، مس و ویتامین E ، خطر بیماری قلبی را کم می کند. مصرف 28 گرم بادام زمینی در روز، موجب کاهش بیماری قلبی می گردد. برای جلوگیری از بیماری قلبی، حداقل 1 مشت بادام زمینی و دیگر آجیل ها یا 2 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی را 4 بار در هفته میل کنید.

3- اگر 28 گرم بادام زمینی، آجیل و یا کره بادام زمینی در هفته میل کنید، 25درصد خطر پیشرفت سنگ کیسه صفر را کم کرده اید.

4- به خاطر دارا بودن چربی و کالری زیاد، به افراد چاق توصیه می شود که به میزان کم از آن بخورند. بیشتر از 1 مشت بادام زمینی موجب افزایش وزن می گردد.

5- بادام زمینی را 2 بار یا بیشتر در هفته مصرف کنید. ثابت شده است زنانی که از این امر پیروی می کنند، تا 85 درصد سرطان روده بزرگ را از خود دور کرده اند و به همین ترتیب مردان تا 27 درصد این سرطان را کاهش داده اند.

6- میوه نارس آن، ترشح شیر را زیاد می کند.

7- روغن بادام زمینی، ملین و رفع کننده یبوست می باشد.

8- بادام زمینی از نظر خواص، شبیه روغن زیتون می باشد.

مضرات بادام زمینی:

بسیاری از افراد به بادام زمینی حساسیت دارند. معمولا آلرژی افراد به بادام زمینی، در دوران کودکی ظاهر می شود.

اولین نشانه های آلرژی به بادام زمینی به صورت آبریزش بینی یا خارش پوست در قسمت هایی از بدن می باشد. نشانه های بعدی شامل: تهوع، استفراغ، اسهال، ناراحتی شکمی، سوزش زبان، سختی تنفس ، گلودرد یا درد در دیگر نواحی بدن، افت ناگهانی فشار خون، سرگیجه و در نهایت بیهوشی و مرگ است.

کم خوردن، بهتر از هرگز نخوردن است. بهتر است فرهنگ غذاخوردن خود و خانواده مان را تغییر دهیم.

افزایش عمر با تغذیه سالم

تغذیه سالم

«الهی صد ساله بشی!» نمی‌دانم شما هم دوست دارید استجابت این دعا که بیشتر افراد مسن در حق جوانان می‌کنند شامل حالتان بشود یا نه! شاید هم تا به حال این موضوع را جدی نگرفته‌اید که روزی کنار یک کیک بزرگ با 100 شمع در کنار نوه و نتیجه و ندیده‌هایتان بنشینید و عکس یادگاری بیندازید چون باور نمی‌کنید با این اوضاع و احوال روزگار آنقدرها عمر کنید! اما اگر دوست دارید راز طول عمر افرادی که 120 تا 130 سال عمر کرده‌اند را بدانید بد نیست با «موضوع ویژه» این هفته همراه شوید...

رمز و راز طول عمر

1- هر روز سبزیجات و هفته‌ای یک بار گوشت ترجیح دارد. مصرف مواد گیاهی، میوه و سبزیجات با کاهش بروز بیماری‌های تحلیل برنده و سرطان همراه است. تخمین زده می‌شود 3/1 تمام مبتلایان به سرطان به دلیل مصرف کم سبزیجات و میو‌ه‌جات در رژیم غذایی بیمار شده‌اند. عدم مصرف گوشت توصیه نمی‌شود اما باید محدود باشد.

2 -غذاهای حاضری را کنار گذاشته و تا می‌توانید از مواد غذایی ساده، غیرکنسرو، غیرپردازش شده و بدون فرآیندهای شیمیایی استفاده کنید.

3- مصرف مواد مفید مثل زنجبیل را فراموش نکنید. زنجبیل جدای خواص دارویی به دلیل داشتن ماده‌ای به نام گرانیول، یک ماده بالقوه برای جنگ علیه سرطان است مصرف چای زنجبیل به طور منظم توصیه می‌شود. شلتوک یا پوسته برنج هم دارای 70 ماده آنتی‌اکسیدان است و ویتامین E آن ضدپیری شناخته شده است.

4 - غذاهای دریایی فراموش نشوند.

5 - از روغن‌های گیاهی و غیرحیوانی استفاده کنید و مصرف قارچ یادتان نرود.

6 -تاحد ممکن از قند و شکر استفاده نکنید چون در بدن به صورت چربی تجمع کرده و احتمال سرطان و تضعیف سیستم ایمنی را افزایش می‌دهد.

7 -آب را فراموش نکنید چون برای تخلیه لنف و رساندن آب به سلول‌ها ضروری است که باعث پیشگیری تجمع مواد سمی زاید در بدن می‌شود. سالم‌ترین آب، آب فیلتر شده و تصفیه شده است. توجه کنید 75 درصد بیماری‌های قلبی عروقی، 60 درصد سرطان‌های زنان و 40 درصد سرطان‌ها در مردان به رژیم غذایی وابسته است.

8 -وزن خود را در حد مطلوب نگه‌دارید. اضافه وزن و چاقی، سیستم قلبی عروقی را تحت فشار می‌گذارد و خطر حمله قلبی، دیابت، سرطان و سایر بیماری‌هایی که عمر را کوتاه می‌کنند افزایش می‌دهد.

9 -رعایت بهداشت فردی، استفاده از هوای تازه، نور خورشید و چکاپ منظم سلامتی بسیار توصیه می‌شود.

10- استراحت و خواب کافی بسیار موثر است، به خصوص خواب شبانه که باید 7 تا 8 ساعت بوده و در اوایل شب باشد. شب بیداری اصلا توصیه نمی‌شود.

11- فعالیت بدنی داشته باشید.پیاده‌روی، شنا و ورزش منظم باعث تقویت ایمنی، کاهش وزن و کنترل استرس می‌شود.

12- استرس و تنش خود را مدیریت کنید. استرس ریشه اصلی بیشتر بیماری‌هایی است که طول عمر را کوتاه می‌کنند.

13-محیط زندگی خود ر سم‌زدایی کنید چون محیط زندگی ما باعث آسیب بسیار زیادی به ما می‌شود. باید آن را شناخت و سالم‌سازی کرد. بهتر است از ترکیبات شیمیایی خطرناک دوری کرده، خطرات زیست محیطی شناسایی شده و سالم‌سازی شوند.

14- یادگیری همیشه باید ادامه یابد. یاد گرفتن علوم، مهارت‌ها و دانش تازه باعث فعال ماندن مغز می‌شود. با یادگیری سلول‌های جدیدی در مغز ساخته می‌شود و ارتباطات بین سلول‌های عصبی تقویت می‌شوند.

15- با سیگار و مواد مخدر تا آخر عمرتان خداحافظی کنید.

16-اجتماعی‌تر شوید. ارتباط با مردم، رفتن و عضو شدن در انجمن‌های مختلف اجتماعی و مذهبی، دوستیابی و روابط خانوادگی باعث از بین رفتن افسردگی و تقویت سیستم ایمنی می‌شود و افزایش طول عمر را به همراه دارد.

17 -افراد با طول عمر بالا معمولا دیدگاهی مثبت‌گرا نسبت به زندگی دارند. شخصیت این افراد شاد و خوشبخت است. به همین دلیل می‌توانند استرس را دور کنند و مکانیسم تطابقی آنها با زندگی بسیار قوی است. این افراد اگر ازدواج کرده‌اند این ازدواج شاد و موفق بوده است و زندگی مشترک آنها بادوام و شاد بوده است.

18-شغلی که انتخاب می‌کنید باید با شرایط فردی و خصوصیات شما هم سو بوده و تنش مداوم روحی را به وجود نیاورد.

19- تحقیقات جدید نشان می‌دهد داشتن باورهای مذهبی علاوه بر ایجاد راحتی و قدرت روحی برای افراد، در افزایش طول عمر هم موثر است. همچنین مراسم مذهبی مرکزی برای ایجاد شبکه‌های اجتماعی است که به فرد احساس باارزش بودن می‌دهد. باورهای مذهبی به دلیل ایجاد آرامش، رفع تنش و مثبت‌گرایی در طول عمر نقش دارد.

طول عمر

آیا کلید در دست ژنتیک است؟

طول عمر به مجموعه عوامل و نه فقط یک عامل بستگی دارد. اما ماجرای ژن‌ها به دلیل پیچیدگی و پررمز و راز بودن بسیار مورد توجه عموم و دانشمندان قرار گرفته و وقتی پای اصلاح ژنتیکی به میان می‌آید، این امید مطرح می‌شود که شاید در آینده با این نوع اصلاحات، ژن‌هایی داشته باشیم که طول عمر را افزایش دهند. در جدیدترین تحقیقات روی 5 ژن موثر در طول عمر و زندگی سالم، ارتباط یکی از این ژن‌ه با طول عمر شناخته شد. در این تحقیق دو گروه از آقایان که اطلاعات سلامتی آنها از سال‌های 1991 تا 1993 جمع‌آوری شده بود مورد بررسی قرار گرفتند. این تحقیق سال گذشته انجام شد و آقایانی که در این دو گروه بوده و تا سال 2007 زنده بودند ‌(حداقل 95 ساله) نیز به طور اختصاصی از نظر طول عمر بررسی شدند و با مردانی از گروه که فوت کرده بودند مقایسه شدند. در بررسی عوامل ژنتیکی، ژنی به نام FOXO3A توجه محققان را به خود کسب کرد. آنهایی که زنده بوده و سلامت بهتری داشتند همگی دارای این ژن بودند. محققان معتقدند بالای 50 درصد افزایش طول عمر با موارد ژنتیکی قابل توضیح و توجیه است. ژن مذکور در مسیر سیگنالینگ انسولین قرار داشته و ممکن است با نحوه پاسخگویی سلول‌ها به استرس ارتباط داشته باشد.

آقایان بعد از 100 سالگی خوب عمر می‌کنند!

در مورد اینکه آیا بین طول عمر زنان و مردان تفاوت وجود دارد باید گفت بله چون از نظر ساختار بدنی این دو جنس نسبت به فرآیند پیری پاسخی متفاوت می‌دهند، ضمن اینکه پاسخ‌های روان‌شناختی این دو جنس هم با هم متفاوت است و به همین دلایل پیری و طول عمر در این دو جنس کاملا تفاوت دارد. به طور کلی در همه جای دنیا طول عمر زنان بیشتر از مردان است. بعضی‌ها معتقدند دلیل آن مواجهه آقایان با شرایط خطرناک محیطی و اجتماعی است و از نظر خطرات شغلی هم بیشتر در معرض هستند. بعضی دیگر بر این باورند که خانم‌ها بیشتر مراقب سلامتی خود هستند و به همین دلیل مشکلات سلامتی آنها زودتر تشخیص داده می‌شود. از طرف دیگر در فرآیند پیری به دلیل یائسگی تغییرات بدن خانم‌‌ها به افزایش سن، ناگهانی است اما در آقایان تدریجی صورت می‌گیرد. هورمون‌های جنسی زن و مرد متفاوت است و ممکن است در تفاوت طول عمر آنها نقش داشته باشد حتی در زنان و مردان که 100 سال به بالا عمر کرده‌اند هم تفاوت وجود دارد و 24 درصد مردان بالای صد سال به حداقل یک بیماری مربوط به پیری مبتلا هستند اما این میزان در زنان 43 درصد است. به همین دلیل اگر مرد و زن هر دو بالای 100 سال عمر کنند احتمال سالم بودن مردان بیشتر از زنان است. باید در این تفاوت‌ها به موارد دقیق‌تری هم اشاره کرد. احتمال ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب در مردان افسرده 3 برابر زنان است. خودکشی در مردان بیشتر از زنان است. مردها فقط وقتی به پزشک مراجعه می‌کنند که سلامت آنها به طور جدی به خطر افتاده باشد و تازه باز هم تحت فشار زنان یا مادرانشان به پزشک مراجعه می‌کنند! البته آقایان نباید خود را باخته و یا ناراحت شوند چون یک خبرخوش هم برایشان وجود دارد: مسایلی که روی طول عمر آقایان تاثیر می‌گذارند بیشتر قابل کنترل و بهبود هستند.

افسانه‌ها و طول عمر

داستان‌های مختلف در مورد افرادی با طول عمر زیاد و یا حتی جاودانه از زمان بروز اولین تمدن‌های بشری تاکنون مطرح شده‌اند و مذاهب و فرهنگ‌های مختلف باورهای متفاوتی در این زمینه دارند. مثلا در بعضی مذاهب این اعتقاد وجود دارد که بعضی فلسفه‌ها و راهکارها باعث می‌شود فرد عمری زیاد و حتی جاودانه داشته باشد. آب حیات هم یکی از این داستان‌هاست که در مکان‌های خاصی تعریف شده و داستان‌ها و نبردهای مختلفی برای رسیدن به آن به وجود آمده است. سومری‌ها طبق داستان‌هایشان طول عمرهایی زیاد و نزدیک به حدود 3600 سال داشته‌اند و سه تن از پادشاهان آنها 72 هزار سال عمر کرده‌اند که البته هیچ یک از این داستان‌ها تایید نشده است. در کتاب‌های مقدس عهد عتیق هم عمرهای طولانی مطرح شده است. مثلا یکی از افراد چهار دوره عمر داشته است: 10000، 500، 250 و نهایتا 120 سال! در تورات افراد متعددی از نظر طول عمر رکورد دارند مثل متولاه که پدربزرگ حضرت نوح (ع) بوده 969 سال، حضرت نوح (ع)950 سال، حضرت آدم (ع) 930 سال و انوچ 365 سال. در شاهنامه فردوسی هم طول عمر بعضی‌ها بسیار زیاد ذکر شده است: ضحاک 1000 سال، جمشید 700 سال، فریدون 500 سال، اسکانی 200 سال، کیکاووس 150 سال، منوچهر 120 سال، لهراسب 120 سال و گشتاسب 120 سال. بعضی‌ امپراتورهای ژاپنی هم طول عمر زیادی داشته‌اند مثل جیمو و کوآن. شبیه این موارد در امپراتوری چین و کره هم ذکر شده است. در بعضی افسانه‌ها و باورها مکان‌هایی ذکر شده که مردم ساکن آن طول عمری افسانه‌ای داشته‌اند. البته این موضوع که در بعضی فرهنگ‌های معین، بعضی بیماری‌های مزمن در زمان پیری وجود ندارد صحت دارد ضمنا سبک غذا خوردن، فعالیت بدنی و سبک زندگی در فرهنگ‌ها با هم تفاوت داشته که روی طول عمر تاثیر می‌گذارد اما بعضی افسانه‌ها همچنان در این موارد پابرجاست مثل:

1) باغ عدن که در آن حضرت آدم و حو (ع) زندگی جاودانه داشته‌اند و از آنجا به دلیل گناه به زمین فرستاده شدند.

2) گریل مقدس که جامی است که مسیح و حواریون در آخرین شام از آن نوشیدند و معتقدند هر کس از آن جام بنوشد عمری طولانی پیدا می‌کند.

3) چشمه جوانی که چشمه‌ای است که هر کس از آن بنوشد دوباره جوان می‌شود.

4) شانگری‌لا نام مکانی افسانه‌ای است که محلی مخفی و ایده‌آل بوده و در آن سلامت،‌شادی و زندگی جاودانه است. این مکان دره‌ای منحصر به فرد است که توسط محققان و ماجراجویان بررسی شده‌ است.

5) دره هونز در پاکستان محلی است که می‌گویند زندگی طولانی را به همراه می‌آورد و بیشتر ساکنان آن 90 و 120 سال عمر داشته‌اند. مواد غذایی آنها غلات، میوه وسبزیجات است.

6) دره ویلکابام در اکووادور، دره‌ای است که ساکنان آن تا 100 سالگی به سلامت زندگی می‌کنند و این عمر را مدیون آب معدنی طبیعی آن می‌دانند.

7) آبخازیا مردمی هستند در کوهستان‌های قزاقستان در جنوب روسیه که از نظر طول عمر معروف‌اند و 110 و 150 و 136 سال در آنها ثبت شده است. فردی به نام شیرعلی مسلم اف در آن 168 سال عمر کرده است.

8) افسانه‌های یونانی که در آن جاودانگی وابسته به خدایان بسیار زیاد وجود دارد.

پیرترین‌های جهان

در سوم آوریل 2009، خانم ساخان دوسووا به عنوان پیرترین فرد زنده در دنیا شناخته شد که طبق بررسی‌ها او 130 ساله است. او 15 سال از خانم گرترود بانیس خانم آمریکایی که اکنون 115 سال دارد بزرگ‌تر است. تاکنون خانم جین کالمنت با 122 سال در فرانسه پیرترین فرد شناخته شده بود که درگذشت. در 27 مهر ماه امسال نیز اعلام شد پیرترین فرد جهان در سن 116 سالگی در اوکراین از دنیا رفته است. آقای ربهورتی نستور، 116 ساله در حالی که خواب بود در منزل‌اش در روسیه از دنیا رفت. خانواده‌اش می‌گویند او بسیار فعال بوده و تنها در اواخر عمر از سردرد شاکی بوده است.

9 خوراکی برای داشتن سلامتی

زمانی که شما موادی را که بدن تان لازم ندارد می خورید باعث عوارض بسیاری می شود مانند : چاقی و یا اینکه دچار چربی خون ، اوره و یا .... می شوید .

معمولا ما اینقدر مشغول کار و زندگی می شویم که از سلامتی خود باز می مانیم و تنها زمانی که مریض می شویم به یاد خود می افتیم و اینکه باید به اجزای بدن خود مواد لازم و ویتامین های را از طریق مواد غذایی برسانیم و انرژی بدن را تامین کنیم .

پس این 9 خوراکی لازم را وارد سبدهای غذایی خود کنید تا سالم بمانید :

روغن زیتون

* روغن زیتون :


بر روی سالاد خود روغن زیتون بریزید و یا غذاهای خود را با روغن زیتون سرخ کنید . زیرا روغن زیتون فعالیت و تحرک سلولهای بدن را بالا می برد .

این عمل در زمستان بسیار به سلولهای شما کمک می کند و باعث می شود شما احساس سرما نداشته باشید .

در مطالعه ای که بر روی 18 زن انجام شد این نتیحه به دست آمده است . به هنگام سرو غذای ظهر و ناهار این افراد مقداری روغن زیتون اضافه شده است و مشاهده شده است که در این مدت این افراد سرمایی فصل زمستان را کمتر احساس کرده و نسبت به افرادی که در غذای شان روغن زیتون استفاده نشده بود .

در هر 100 گرم از روغن زیتون 673 کالری وجود دارد . البته لازم به ذکر است این مقدار متغییر است زیرا بستگی به میزان خالصی یا ناخالصی روغن زیتون شما دارد .

ماهی

ماهی :


نه تنها ماهی بلکه تمام مواد خوراکی که از دریا به دست می آیند بسیار برای بدن مفید هستند بخصوص در فصل زمستان به خوردن این مواد غذایی توصیه می شود .

زیرا ماهی دارای امگا 3 می باشد ، و پروتئین زیادی دارد .

در فصل زمستان توصیه می شود 3 بار در هفته ماهی مصرف کنید . تا مواد لازم به بدنتان برسد .

 تخم مرغ

سفیده ی تخم مرغ :


تخم مرغ همیشه به عنوان یک منبع خوب و سرشار از پروتئین محسوب می شود ، این ماده ی خوراکی سرشار از پروتئین می باشد .

توصیه می شود تخم مرغ را به هنگام صبح میل کنید زیرا هنگامی که صبح میل می کنید انرژی بیشتری را در طول روز دارید .

برای مثال اگر می خواهید املت درست کنید توصیه می کنیم که از سفیده ی بیشتری استفاده کنید تا زرده .

مثلا اگر 4 عدد سفیده استفاده می کنید توصیه می کنیم که 2 عدد زرده استفاده کنید .

اگر به زیره حساسیت ندارید و به زیره علاقه دارید می توانید کمی زیره به آن اضافه کنید .

زرده ی تخم مرغ دارای 70 کالری می باشد اما سفیده ی تخم مرغ دارای 55 کالری می باشد . البته به اندازه ی تخم مرغ بستگی دارد .

پس بهتر است که سفید ه ی تخم مرغ را به زرده ترجیح دهید و بیشتر آن را مصرف کنید .

سیب زمینی

* سیب زمینی :


سیب زمینی سرشار از فیبر است و فیبر ماده ی مفید و لازم برای بدن می باشد و همین طور هضم غذا را بهتر می کند. سیب زمینی به دلیل فیبری که دارد باعث می شود که معده شما زودتر پر شود و شما به دلیل اینکه حجم معده تان پر شده است ، غذای کمتری را بخورید .

بهتر است سیب زمینی های را آب پز یا تنوری کنید . در این صورت کالری سیب زمینی افزایش پیدا نمی کند .

کالری سیب زمینی که سرخ شده باشد نسبت به کالری سیب زمنی که آب پز شده باشد باور کردنی نیست :

یک سیب زمینی صد گرمی تنوری یا آب پز برابر با 85 کالری دارد در صورتی که این مقدار برای صد گرم سیب زمینی سرخ شده برابر با 405 کالری است .

جودوسر

* جو دو سر :


جو دو سر منبع غنی از چربی مفید برای بدن است و به همین دلیل باعث می شود که انرژی بدن شما در طول فعالیت هایی که در فصل زمستان انجام می دهید تامین شود .

شما می توانید جو دو سر را آسیاب کرده و بر روی پنیر بریزید و در صبحانه میل کنید یا اینکه به هنگام ناهار بر روی سالاد بریزید .

در این روزها برای سهولت بیشتر ما ، نان های جو نیز وارد بازار شده اند که شما می توانید از آنها نیز استفاده کنید .

سویا

* سویا :


شما می توانید از عصاره سوی نیز استفاده کنید که کالری بسیار پایین و هیچ گونه کلسترولی ندارد .

شما می توانید در سالاد یا غذاهای سرد و گرم خود از این ماده ی خوراکی استفاده کنید .

کرم سویا را بهتر است با کمی آب لیمو ترش قاتی کنید و بعد میل نمایید .

دارچین

* دارچین :


دارچین جزو خانواده ی پلی فنول است . مولکول های مفیدی در دارچین وجود دارد . دارچین باعث می شود احساس گرسنگی شما کاهش یابد . شما می توانید دارچین را بر روی سالاد میوه یا سالاد فصل بریزید و میل کنید .

سیب

* سیب :


سیب دارای کالری بسیار پایینی است ، غنی از فیبر می باشد . سیب بسیار مفید برای بالا بردن فند خون می باشد . تاثیر مستقیمی بر فند خون دارد .

برای استفاده ی بهینه از سیب توصیه می شود این میوه را با پوست بخورید زیرا پوست سیب دارای آنتی اکسیدان می باشد .

کاکائو

* کاکائو :


کاکائو بخصوص برای کودکان در فصل سرما مفید است و توصیه می شود کاکائو های تیره تر و با کالری کمتر را تهیه بفرمایید .

کاکائو ضد افسردگی می باشد . و به شما کمک می کند که در زمستان همیشه خنده بر روی لب هایتان باشید . کاکائو برای داشتن خنده و روحیه ای شاداب بسیار به شما کمک می کند

کاکائو شما را از ناراحتی های قلبی - عروقی دور نگه می دارد .

به شما توصیه می شود که مقداری کاکائو را در سبد غذایی روزانه خود قرار دهید مانند میوه ای که روزانه مصرف می کنید ، توصیه میشود کاکائو را نیز مصرف کنید .

ماهی های چرب بهترند!!

ماهی چرب

 

اصولا ماهی‌ها منابع بسیار خوبی از چربی امگا 3 هستند و ماهی آزاد دریای خزر نیز از مهم‌ترین منابع غذایی آن به حساب می‌آید.



شما می توانید به جای مصرف کپسول های حاوی امگا3 (کپسول روغن ماهی) از خود ماهی استفاده کنید، زیرا ماهی، منبع طبیعی این چربی ها محسوب می شود و برای سلامتی بدن مفیدتر است.



امگا3 جزو اسیدهای چرب مفید و مورد نیاز بدن است که فواید بسیاری را به همراه دارد، مثلا خانم‌هایی که در دوران بارداری، یک تا دو بار در هفته ماهی مصرف می‌کنند، در مقایسه با خانم‌های بارداری که ماهی را در برنامه غذایی هفتگی خود قرار نداده‌اند، بچه‌هایی با ضریب هوشی بالاتر به دنیا می‌آورند، البته به شرطی که ماهی فاقد آلودگی جیوه باشد.

در عین حال، افرادی که در برنامه غذایی هفتگی‌شان ماهی آزاد را به عنوان غذایی ثابت مصرف می کنند، 50 درصد کمتر از افرادی که ماهی نمی‌خورند دچار حملات قلبی می‌شوند.

حتی تحقیقات نشان داده‌اند که افراد مبتلا به التهابات مفصلی مثل روماتیسم ، با مصرف ماهی آزاد شاهد کاهش چشمگیر التهابات بوده اند، طوری که نیاز به مصرف کورتون در این بیماران به میزان قابل‌ملاحظه‌ای کم می‌شود.


ماهی

 


اما سوال اینجا است که ماهی‌های چرب (مانند ماهی آزاد)، چه تفاوتی با سایر ماهی‌ها دارند؟

در پاسخ باید گفت که ماهی‌ها به دو دسته چرب و معمولی تقسیم می‌شوند. در ماهی‌های چرب، چربی (امگا3) در تمام قسمت‌های گوشت و اندام ماهی پخش شده است، اما در سایر ماهی‌ها، این چربی اغلب در کبد (جگر) تجمع یافته و به این دلیل است که ماهی‌های چرب اهمیت بیشتری پیدا می‌کنند.

اما نکته بسیار مهمی که باید به آن اشاره کنم، طریقه طبخ این ماهی‌ها است. متاسفانه اکثر خانواده‌ها ماهی را در روغن فراوان سرخ می‌کنند و این در حالی است که همین ماهی آزاد که منبع بسیار خوبی از امگا3 محسوب می‌شود و نقش مهمی را در جلوگیری از تصلب شرایین (سخت شدن دیوراه ی رگ ها) ایفا می‌کند، با سرخ شدن، نه تنها خواص خود را تا حد زیادی از دست می‌دهد، بلکه با نفوذ روغن سرخ شده به عمق گوشت ماهی، خطر سکته‌های قلبی و مشکلات قلبی-عروقی افزایش می‌یابد و اینجاست که مصرف ماهی آزاد نقشی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی نخواهد داشت.

از این رو، بهترین روش برای طبخ ماهی آزاد، شیوه ی کبابی کردن ، بخارپز کردن و گریل کردن است.

ماهی


در ضمن، بسیاری از خانواده‌ها با این مشکل مواجه‌اند که فرزندانشان از خوردن ماهی امتناع می‌کنند و متاسفانه این بچه‌ها در دوران بزرگسالی با کمبود امگا3 و مشکلات ناشی از آن روبه‌رو می‌شوند.

برای حل این مشکل توصیه می‌شود که خانواده‌ها با استفاده از تغییر شیوه‌های طبخ، ذایقه بچه‌ها را به مصرف ماهی عادت دهند و کودکان خود را از همان دوران طفولیت به خوردن ماهی تشویق کنند.